Piekarnia Pochopień - tradycja i smak Piekarnia Pochopień może poszczycić się tradycjami datowanymi na 1946 rok. Utworzona została przez mistrza...
Żywność
Ogólnie rzecz biorąc, podstawą zdrowego stylu życia jest zdrowe odżywianie i regularna aktywność fizyczna. Ponadto należy unikać objawów, które uszkadzają...
Produkty fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znów powróciły na polskie stoły. Do kapusty i ogórków dołączają również nowe,...
Kwaszonki używa się w polskiej tradycyjnej kuchni od wieków. W ostatnich latach jednakże często wymienia się także ogromne właściwości zdrowotne...
Ristretto – co to za kawa? Wiele osób, przeglądając menu kawiarni i popularnych restauracji zadaje sobie to pytanie. Jest to...
Warzywa kiszone są tak mocno zakorzenione w tradycyjnej kuchni polskiej, że sądzimy, iż jest to wyłącznie słowiański przysmak, z rzadka...
Udział w warsztacie kulinarnym to prosta droga do zdobycia przydatnych umiejętności – opanowanie podstaw gotowania, poznanie odpowiednich technik produkcyjnych oraz...
W zupie, na kanapce, w sałatce bądź jako dodatek do drugiego dania – kwaszone ogórki w polskiej kuchni podajemy częściej...
Wielu z nas przywykło do spożywania kawy w pośpiechu po drodze do pracy lub zamiast śniadania. Nie powinno to dziwić,...
Dzieci kochają asystować nam w kuchni – wybierać i przynosić składniki czy przystrajać ciastka. Pragniesz rozwinąć zapał kulinarny Twojego malucha?...