Dowiedz się więcej o cateringu kanapkowym.
Organizacja nawet sporej imprezy nie jest trudnością, o ile posiadamy wystarczająco wolnego czasu na kupowanie koniecznych produktów, a także następnie samodzielne przyrządzanie z nich wyśmienitych przysmaków dla zaproszonych gości uroczystości. Co prawda nie wszyscy mają taką swobodę, lecz nie oznacza to też, że trzeba porzucić pomysł celebracji ważnego wydarzenia. W takim przypadku rekomendujemy zamówić usługę cateringu kanapkowego.
Przekąski, które zjesz nie używając talerza talerza
Finger food catering, a więc po prostu catering kanapkowy, to usługa skierowana z reguły do firm, jednak decydują się na nią regularnie także osoby prywatne oraz różne stowarzyszenia organizujące szykowne spotkania. Polega ona na dostarczenie na bankiet potraw z gatunku finger food, a więc niedużych przekąsek, które można skonsumować bez zasiadania przy stoliku i nie używając sztućców. Przy idealnym cateringu finger food nie trzeba korzystać talerzyka – to zakąska na “jeden kęs”. Finger food to przede wszystkim sandwicze, roladki lub tartoletki owocowe oraz warzywne. Ten wariant cateringu znakomicie zdaje egzamin na imprezach, gdzie zależy nam na zapoznaniu się wszystkich zaproszonych gości. Pozwala on na prowadzenie nieskrępowanych rozmów, przy czym nie ogranicza interakcji tylko do osób usadzonych przy wspólnym stoliku.
Catering finger food – najlepsza opcja dla imprez organizowanych w małych wnętrzach
Zamówienie przygotowania cateringu z przekąskami zewnętrznemu podmiotowi ma dużo atutów, które docenią zarówno odbiorcy biznesowi, jak i indywidualni. Przede wszystkim tym sposobem rozwiązuje się kwestia związany z rozmieszczeniem stolików i stresu z usadzaniem uczestników bankietu. Gorące i chłodne napoje oraz zakąski ustawione są na wspólnym stole, do którego każdy podchodzi, kiedy poczuje taką potrzebę. Jest to niesłychanie wygodne zwłaszcza w małych salach, w których ustawienie optymalnej liczby stołów byłoby problematyczne. Catering opierający się na przekąskach w okamgnieniu sprawia również, że bankiet ma mniej poważny, luźniejszy klimat. Należy podkreślić, iż menu z drobnych przekąsek jest w większości wypadków tańsze aniżeli eleganckie obiady, a zarazem daje więcej możliwości dobrania ich do gustów żywieniowych uczestników uroczystości. Co najistotniejsze, catering kanapkowy nie potrzebuje dostępu do sprzętu kuchennego, a to nierzadko stanowiło poważną przeszkodę przy planowaniu wydarzeń w siedzibach firm.
Siedziba:
Lastrada Catering Sp. z o.o.
ul. Piastowska 47
30-067 Kraków
Mob.: +48 500 250 967
E-mail:
[email protected]
Podobne wpisy
Skuteczna komunikacja wewnętrzna firmy – rola studia graficznego
Biuro rachunkowe – partner mikroprzedsiębiorcy
Sala na 18 urodziny – jak zorganizować niezapomnianą imprezę